Početna Glazba Anđeo sna

Anđeo sna

PJESMU ANĐEO SNA MOŽETE PREUZETI – OVDJE! (desni klik i ‘save link as’ ili ‘spremi poveznicu’)

Pjesma ‘Anđeo sna’ napisana je još krajem devedesetih godina prošlog tisućljeća. Tekst je bio napisan još 1998. godine. Lorna je imala nedovršen tekst koji je Brane dovršio i spremio negdje u ladicu. Sredinom 1999. Mario dolazi s gitarom kod Braneta (na redovita druženja uz cugu i mjuzu), i dok se dogovaraju što bi mogli malo sviruckati, vrti neke akorde i zabavlja sam sebe. Brane vadi nekoliko tekstova iz ladice i pokušava složiti neku melodiju po tim akordima. Tekst ‘Anđeo sna’ nekako nabolje ‘sjeda’ na sve to. Tada smo tu ‘šablonu’ i snimili u live verziji.

Pjesma je tako nedovršena gotovo 20 godina sviruckana po plažama, garažama i feštama dok sredinom 2018. godine nije Goran počeo navaljivati da se to napokon snimi kako treba kod njega u studiju.

Krajem 2018. počinje snimanje

Goran je snimio ritam odnosno bubnjeve i zove na okupljanje. Na novom aranžmanu i nekim sitnim korekcijama rade Goran i Brane te pjesma postaje malo ‘čvršća’ nego je to bilo ranije zamišljeno. Bole na snimanje basa dolazi s idejom da bi ulaz u refren mogli iz mola prebacit u dur što je i uvaženo. Mario radi s Markom, koji je pozvan da snimi gitare, na dionicama solo i ritam gitare. Nakon gotove martice Brane je snimio glavni i prateće vokale.

Slijedi miksanje i produciranje pjesme od strane Gorana. Nakon nekoliko preslušavanja ekipa koja je radila na pjesmi odlučuje da je to to. U nastavku možete poslušati kako to u konačnici zvuči…

Učitaj još sličnih objava
  • Old School Radio

    Ne čuješ? ‘Osvježi’ stranicu i stisni ‘Play’. Prijenos: 6:30h-00:3…
  • Old School Band Rijeka

    Old School Band je bend iz Rijeke koji broji četiri člana u aktualnom sastavu. Nakon lagan…
Učitaj više u Glazba
Komentari su zatvoreni.

Vidi još

Old School Radio

Ne čuješ? ‘Osvježi’ stranicu i stisni ‘Play’. Prijenos: 6:30h-00:3…