Glazba

VIDEO
Anđeo sna

Pjesma ‘Anđeo sna’ nastala je još krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Tekst je bio napisan 1998. godine. Lorna je imala nedovršen tekst koji je Brane doradio (jedna kitica i korekcije na refrenu). Sredinom 1999. Mario i Brane vade tekst iz ladice i rade na glazbi. Nastaje melodija koja je tada i snimljena u live verziji.

Pjesma je tako nedovršena gotovo 20 godina sviruckana po plažama i raznim feštama dok sredinom 2018. godine Goran okuplja ekipu (Bole, Mario, Marko i Brane) u svom studiju koja počinje raditi aranžman za pjesmu.

Pjesmu možete preuzeti ovdje: ANĐEO SNA (mp3 download – desni klik i ‘save link as…’)

Krajem 2018. počinje snimanje

Goran je snimio bubnjeve i klavijature, a Bole na snimanje basa dolazi s idejom da bi refren mogli iz mola prebacit u dur što je i jednoglasno uvaženo. Mario radi s Markom, koji je pozvan da snimi gitare, korekcije na dionicama solo gitare. Nakon gotove martice Brane snima glavni i prateće vokale.

Slijedi miksanje i produciranje pjesme od strane Gorana. Nakon nekoliko preslušavanja ekipa koja je radila na pjesmi odlučuje da je to to. Ostalo je prijavljivanje pjesme na ZAMP i napokon objava.