Početna Glazba Video: Anđeo sna

Video: Anđeo sna

Pjesma ‘Anđeo sna’ nastala je još krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Tekst je bio napisan 1998. godine. Lorna je imala nedovršen tekst koji je Brane dovršio (jedna kitica i korekcije na refrenu) i spremio negdje u ladicu. Sredinom 1999. Mario donosi gitaru kod Braneta i vrti neke akorde dok se dogovaraju što bi mogli malo sviruckati. Brane vadi nekoliko tekstova iz ladice i pokušava pjevati po tim akordima. Tekst ‘Anđeo sna’ nekako nabolje ‘sjeda’ na sve to i nastaje melodija koja je tada i snimljena u live verziji.

Pjesma je tako nedovršena gotovo 20 godina sviruckana po plažama, garažama i feštama dok sredinom 2018. godine nije Goran počeo navaljivati da se to napokon snimi kako treba kod njega u studiju.

Krajem 2018. počinje snimanje

Goran je snimio ritam odnosno bubnjeve i zove na okupljanje. Na novom aranžmanu i nekim sitnim korekcijama rade Goran i Brane te pjesma postaje malo ‘čvršća’ nego je to bilo ranije zamišljeno. Bole na snimanje basa dolazi s idejom da bi ulaz u refren mogli iz mola prebacit u dur što je i uvaženo. Mario radi s Markom, koji je pozvan da snimi gitare, korekcije na dionicama solo gitare. Nakon gotove martice Brane je snimio glavni i prateće vokale.

Slijedi miksanje i produciranje pjesme od strane Gorana. Nakon nekoliko preslušavanja ekipa koja je radila na pjesmi odlučuje da je to to. U nastavku poslušajte kako to zvuči…

Učitaj još sličnih objava
  • Old School Radio

    Ne čuješ? ‘Osvježi’ stranicu i stisni ‘Play’. Prijenos: 6:30h-00:3…
  • Old School Band Rijeka

    Old School Band je bend iz Rijeke koji broji četiri člana u aktualnom sastavu. Nakon lagan…
Učitaj više u Glazba
Komentari su zatvoreni.

Vidi još

Old School Radio

Ne čuješ? ‘Osvježi’ stranicu i stisni ‘Play’. Prijenos: 6:30h-00:3…